Proszę o rozwiązanie z wyjaśnieniem.
Warettaa: Proszę o rozwiązanie z wyjaśnieniem.
Rzucamy kostką do gry. Na ściankach są liczby 1,1,2,2,3,3. Liczba rzutów nie jest określona.
Wyrzucony wynik dodajemy do sumy poprzednich wyników. Jeśli wypadnie 1 lub suma przekroczy 4,
to grę przerywamy. Oblicz prawdopodobieństwo, że gra zakończy się wyrzuceniem 3
27 mar 12:51
Warettaa: Ktoś pomoże? Please
27 mar 12:52
Warettaa: Czy ktoś naprowadzi mnie na rozwiązanie. Baaardzo proszę ..
27 mar 13:08
Warettaa: Może jednak, ktoś będzie tak życzliwy i pomoże?
27 mar 13:29
Mila:

Już koledzy rozwiązywali to zadanie dla Ciebie.
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
P(3)= |
| * |
| * |
| + |
| * |
| + |
| * |
| = |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
| | 1 | | 2 | | 1 | | 6 | | 7 | |
= |
| + |
| = |
| + |
| = |
| |
| | 27 | | 9 | | 27 | | 27 | | 27 | |
27 mar 16:51
Warettaa: Świetnie. Dziękuję bardzo

! A ja się tyle głowiłam.. jeszcze raz dziękuję..
27 mar 20:54
Mila:
27 mar 21:48