matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Punkty A(2, b+1)
Paula:
Punkty A(2 b+1) i B(a−1 −6) są symetryczne względem osi OX układu współrzędnych gdy: a) a=−1 i b=−7 b) a=3 i b=5 c) a=−1 i b=5 d) a=3 i b=−7
27 mar 03:58
J:
2 = a −1 b+1 = 6 a = 3 b = 5 Odp: b)
27 mar 08:30