matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
,
ja:
Wyznacz sinus i cosinus kąta rozwartego α , jeśli wiadomo ze tgα=−3/4 ?
26 mar 23:04
Frost:
sinα
tgα=
cosα
sin
2
α+cos
2
α=1 α∊(90
o
,180
o
) więc cosα<0 sinα>0 tyle Ci wystarczy do rozwiązania tego zadania
26 mar 23:18