matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadni równość dla dowolnego kąta ostrego α jeżeli :
Darunia:
cos
2
α / 1 − sin α + cos
2
α / 1 + sinα = 2
26 mar 22:14
Eta:
cos
2
α
cos
2
α
1+sinα+1−sinα
L=
+
= cos
2
α*
=
1−sinα
1+sinα
1−sin
2
α
2
=cos
2
α*
= 2=P
cos
2
α
26 mar 22:48