matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne cz
Lukas:
F(x,y)=e
e
x
y
∂F
F'
x
=
=(e
e
x
y
)'=e
e
x
y
*(e
x
y)'=e
e
x
y
*y(e
x
)'=e
e
x
y
ye
x
?
∂x
26 mar 20:18
jakubs:
26 mar 20:24
Lukas:
F'
y
=(e
e
x
y
)'=e
e
x
y
*(e
x
y)'=e
e
x
y
*e
x
(y)'=e
e
x
y
*e
x
?
26 mar 20:27
jakubs:
26 mar 20:29
Lukas:
dzięki
26 mar 20:54
Lukas:
∂F
∂F
(
)=(ye
x
e
e6xy
)'=y(e
x
e
e
x
y
)
∂x
∂x
=y[(e
x
)'e
e
x
y
+e
x
(e
e
x
y
)']=y(e
x
e
e
x
y
+e
x
e
e
x
y
*y(e
x
)'] =y(e
x
e
e
x
y
+e
x
e
e
x
y
*ye
x
] ?
26 mar 21:11
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick