matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okręgi
martulek:
Narysowane okręgi są styczne. Oblicz jaka jest odległość między środkami tych okręgów.
29 lis 21:23
Godzio:
skoro w pierwszym r=4 r
1
=7 to odległość 7+4=11 w drugim: |S
1
S
2
|=r
1
−r=7−3=4
29 lis 21:47