wartosc
funkcja: Rozw:
|x2−x|=|x|
26 mar 13:49
matura:
x2−x=x lub x2−x=−x
26 mar 13:53
J:
⇔ x2 − x = x lub x2 − x = − x ⇔ x2 −2x = 0 lub x2 = 0 ⇔ x(x−2) =0 lub x = 0
⇔ x = 0 lub x = 2
26 mar 13:53
pigor: ..., o

wreszcie po mojemu − pięknie ...
26 mar 13:55
J:
tu ktoś mi wciskał, że to musi się robić przedziałami, bo "Pani tak mówiła" ...
26 mar 13:56
funkcja: Dzieki za pomoc
26 mar 13:58
funkcja: A na przedzialach jak to robic? Bo po jednej stronie mi sie 0 nie domyka?
26 mar 14:03
J:
(−∞,0) U <0,1) U <1,+∞)
26 mar 14:08
pigor: .., no właśnie, ja ze swoją Mają mam ten problem, ale
mówię, że Pani ma swoją rację, ale dobrze wyrobić sobie inną,
oczywiście popartą gruntowną (nie powierzchowną) wiedzą
26 mar 14:27