matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
iris:
1
Wiedząc, że α jest kątem ostrym i sin α − cos α =
oblicz sin α * cos α
4
29 lis 21:08
Eta:
sin
2
a +cos
2
a =1 sin
2
a −2sina*cosa +cos
2
a =
1
16
15
2sina*cosa=
16
15
sina*cosa =
32
29 lis 21:12
veronica:
dziękuję
29 lis 21:23
iris:
dziękuję
29 lis 21:24