sinusy cosinusy
Ania :): | | 3 | |
jesli kat ostry ma miare α i sinα + cosα = |
| to wartosc wyrazenia sinα razy cosα jest |
| | 2 | |
rowna ?
26 mar 00:57
26 mar 00:58
jakubs: Do kwadratu to równanko podnieś
26 mar 00:59
Qulka: (9/4 −1)/2 =5/8
podnieś obustronnie do kwadratu i jedynka
26 mar 00:59
Ania :): jedynka trygonometryczna ?
26 mar 01:03
Eta:
| | 9 | | 9 | |
sin2α+cos2α+2sinα*cosα= |
| ⇒ 2sinα*cosα= |
| −1 ⇒ sinα*cosα=...... |
| | 4 | | 4 | |
26 mar 01:06
Ania :): rozpisze mi to ktos od poczatku do konca bo nic juz nie rozumiem z tego ...
26 mar 01:12
Eta:
masz napisane wyżej 01:03
26 mar 01:18
Ania :): thx
26 mar 01:23
Eta:
26 mar 01:31
Ania :): ale i tak nie kumam
26 mar 01:36
Eta:
Bo nie jesteś
żabką
26 mar 01:38
Ania :): nooo nie rozwiaze tego hehhehe
26 mar 01:50