Grafika 3d rotacja
Dawid: Cześć mam problem postaram się wyjaśnić o co mi chodzi.
Jest sobie obiekt nazwijmy go 'rodzic', ktory jest obrocony w taki sposob( x= −50, y = −30, z =
0).
Drugim obiektem jest 'dziecko' ktory jest podpiety pod rodzica, domyslnie jest obrocony o ( x =
0 , y = 0 , z = 0) lokalnie gdyz jest dzieckiem.
Teraz chcialbym obrocic dziecko o ( x = 0 , y = 0 , z = 0) ale globalnie, jezeli to zrobie to
bedac podpietym pod rodzica to jego katy beda nastepujace ( x = −53,9948, y = 18,7472, z =
23,8587).
Mozecie mi powiedziec jak dojsc do tych wartosci ?
25 mar 18:57
Dawid: Dobra juz nie trzeba tata mi pomogl
25 mar 19:38