matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytm
gosc:
(log
4
27 − 2*log
4
6) / [(log
4
3) −1] Jak to obliczyć?
25 mar 18:31
Frost:
27
3
licznik: log
4
27−log
4
36=log
4
=log
4
36
4
3
mianownik: log
4
3−1=log
4
3−log
4
4=log
4
4
25 mar 18:36