prosze o pomoc
abc: Wyznacz granice ciagu bn , jezeli:
limn→∞ an=g, gdzie g∊R oraz bn = an + 1.
Prosze o szczegolowe rozpisanie
25 mar 17:23
Godzio:
limbn = lim(an + 1) = liman + lim1 = g + 1
25 mar 17:38
abc: a mozemy lim(a
n + 1) rozbic na lim a
n + lim1, tzn czy to na postawie jakiegos twierdzenia
25 mar 18:04
abc: ok juz rozumiem
25 mar 18:22
abc: a gdybysmy mieli ciag bn=an+1 to jakbysmy to rozwiazali
25 mar 18:24
Mariusz: Godzio ICSP pisał że bawiłeś się takimi programami jak geogebra
26 mar 10:00