matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zapis wyrażenie
Zosia:
Mam pytanie odnośnie ciągu który przyjmuje dwie wartości nieparzyste a następnie dwie wartości parzyste.
n+1
E(
)
2
E− czy to jest duże Epsilon czy liczba Eulera − mogę prosić o wyjaśnienie Z góry dziękuję.
25 mar 17:07
PW:
Funkcja "entier" zapisywana często jako "[.]", np. w tym zadaniu
1+1
2
E(
) = E(
) = E(1) = 1
2
2
2+1
3
E(
) = E(
) = 1
2
2
3+1
4
E(
) = E(
) = E(2) = 2
2
2
4+1
5
E(
) = E(
) = 2
2
2
25 mar 21:45
Zosia:
Dziękuję!
25 mar 22:29