wykres funkcji wykładniczej
Ewelonka: hej

jak narysować wykres y=2*4
x+1 +1
25 mar 15:27
===:
rysuj
f(x)=4x a potem o 1,5 w lewo i o 1 do góry
25 mar 15:39
J:
wykres będzie przybliżony ... y = 8*4x + 1 , narysuj y = 4x i przesuń o 1 do góry
25 mar 15:39
J:
a co z dwójką przd 4x ?
25 mar 15:40
J:
ja też zjadłem 8 .. .narysuj: y = 8*4x i przeuń do góry o 1
25 mar 15:42
Ewelonka: mam problem właśnie z tą dwójką, myślałam,żeby zrobić to tak 21*22*(x+1)
25 mar 15:43
Ewelonka: ale wychodzi 22x+3+1
25 mar 15:44
J:
nie tędy droga
25 mar 15:44
Ewelonka: nie wiem jak to teraz

ma ktoś jakiś pomysł ?
25 mar 15:44
Ewelonka: dlacego ....
25 mar 15:45
===:
40,5*4x+1=4x+1,5
25 mar 15:45
Ewelonka: a ok, nie zauważyłam tego

dzięki baardzo
25 mar 15:47
===:
25 mar 15:47
J:
no racja, zrób tak jak radzi ===
25 mar 15:48
Ewelonka: to ogarniam, ale dzięki
25 mar 15:48
Ewelonka: takie łatwe, a zarazem takie trudne ...
25 mar 15:49