matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Figury geometryczne
Bronek:
S
R
Pomóżcie
Czy to prawda że
=cosec ∡(d
1
d
2
)
S
T
Legenda: S
R
−pole rombu o danych przekątnych d
1
,d
2
S
T
−pole trapezu o danych przekątnych d
1
,d
2
∡(d
1
d
2
)−kąt między przekątnymi trapezu
25 mar 10:03
Godzio:
d
1
d
2
S
R
=
2
1
S
T
=
d
1
d
2
sin∡(d
1
d
2
)
2
Po podzieleniu wychodzi to co chcesz, prawda
25 mar 10:29
5-latek :
Wladyslaw Wojtowicz − Tablice matematyczno−fizyczne czterocyfrowe (1966r Strona 67
1
secα=
cosα
1
cosecα=
sinα
sec
2
α=1+tg
2
α cosec
2
α=1+ctg
2
α
25 mar 11:01