matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pochodną
Sandra:
Oblicz pochodną
1
√
x
2
+ 1
24 mar 21:19
werooonika1:
f(x)=1/
√
x
2
+1 f'(x)=[0*(
√
x
2
+1)−1]/(
√
x
2
+1)
2
=−1/(
√
x
2
+1)
2
24 mar 21:42
Braun:
1
f(x)=
?
√
x
2
+1
1
f'(x)=−
*(
√
x
2
+1)'=........
(
√
x
2
+1)
2
24 mar 21:49