matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną
Asia:
Oblicz pochodną: ln(x +
√
x
2
+ 1
)
24 mar 20:59
ICSP:
1
=
√
x
2
+ 1
24 mar 20:59
Asia:
a mogłabym poprosić o tok postępowania?
24 mar 21:08
ICSP:
Taki jak przy liczeniu pochodnych:
1
f' =
* (x +
√
x
2
+ 1
)' = ...
x +
√
x
2
+ 1
24 mar 21:10