Kombinacja :|
ppawzik: Ile jest dziesięciocyfrowych licz naturalnych o iloczynie cyfr równym 8?
24 mar 20:13
Mila:
| | 10! | |
8=2*4*1*1*1*1*1*1*1*1 liczba możliwości |
| =9*10=90 |
| | 8! | |
| | 10! | |
8=8*1....1 liczba możliwości |
| =10 |
| | 9! | |
| | 10! | |
8=2*2*2*1*1*1*1*1*1*1 liczba możliwości |
| = 120 |
| | 3!*7! | |
razem
220..
Pomyśl, czy jeszcze coś trzeba dołączyć?
24 mar 22:10
Mila:
I po co wrzucasz zadania skoro nie czytasz rozwiązań i na nowo wrzucasz na forum?
25 mar 15:35
matura:
Formalnie ma prawo to robić, bo od tego jest forum. Ale czemu daję się rozwiązania takim osobą
?
25 mar 15:42