trygonometria
dispi: czy mogłby mi ktoś wytłumaczyć jak narysować tg(2x)
bo jak mamy sin(2x) to ściskamy i okres zmienia się na π.
| | π | | π | |
a jak z tg(2x) czy asymptoty w − |
| i |
| zostają? |
| | 2 | | 2 | |
proszę o pomoc
24 mar 20:06
24 mar 20:13
dispi: czyli przez poczatek układu współrzednych nie będzie przechodził tg(2x)?
24 mar 20:18
prosta: będzie przechodził...punkty na osi oY pozostają niezmienione
24 mar 20:21
dispi: czyli co sie zmienia, prosze o napisanie
24 mar 20:25
5-latek : jesli x=0o to tg0o=0
to ile wynosi tg(2x) jesli x=0o ?
ojjj
24 mar 20:26
Eta:
y=tgx
y=tg(2x)
24 mar 20:28
24 mar 20:28
dispi: dziękuje
24 mar 20:30