matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo warunkowe
Archy:
Z talii 52 kart losujemy jednoczesnie pięc kart. Oblicz prawdopodobieństwo, że wśród nich są dwa króle, jeśli wiadomo, że są wśród nich dwie damy
24 mar 19:11
prosta:
52
5
P(A∩B)
|Ω|=
P(A|B)=
P(B)
4
2
48
3
4
2
4
2
44
1
P(B)=
P(A∩B)=
52
5
52
5
4
2
4
2
44
1
4
2
44
1
P(A|B)=
=
4
2
48
3
48
3
24 mar 19:26