matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
xkinga:
Z grupy szesciu dziewcząt i dwoch chłopców wybieramy kolejno dwie osoby. Oblicz prawdopodobieństwo wyboru dwoch dziewczyn
24 mar 19:01
Janek191:
I Ω I = 8*7 = 56 I A I = 6*5 = 30
30
P( A) =
56
24 mar 19:34
xkinga:
Dziekuje
24 mar 19:42