Funkcje - wyznacz współczynik
Pipi: Wyznacz współczynnik c funkcji kwadratowej y=x
2 + 6x + c
2, jeśli wiadomo, że ma ona dokładnie
jedno miejsce zerowe.
Dziękuję
29 lis 18:53
Porky: moim zdaniem c=4, ponieważ funkcja kwadratowa ma jedno miejsce zerowe gdy Δ=0 delta rowna sie
zero gdy c=4 czyli c2 =16 bo Δ=b2 − 4ac ⇔Δ=64 − 4*16
29 lis 19:07
Kat: taa.. dużo tu widać...
30 lis 21:44
Godzio:
Δ=b
2−4ac || a=1 b=6 c=? Δ=0
0=36−4c
−36=−4c
c=9
30 lis 21:49
Godzio: a czekaj bo ty masz tu c2
to w takim tazie
c2=9
c=3 v c=−3
30 lis 21:49
Godzio: b2=36 a nie 64 chyba sie pomyliłaś/eś Porky
30 lis 21:50
morien: 24+7
11 mar 14:04