matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę
Kamila:
∫
x
cos
2
x
dx =
24 mar 15:00
J:
1
przez części:
= v ' v = tgx ... potem podstawienie: cosx = t
cos
x
24 mar 15:02
J:
sinx
∫tgxdx = ∫
dx ... t = cosx , −sinxdx = dt
cosx
24 mar 15:03