matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz długość boku sześciokąta foremnego-pomocy :)
Werka:
Jaką długość ma bok sześciokąta foremnego jeśli najdłuższa przekątna wynosi 5 cm?
29 lis 18:39
M:
3 maj 06:01
Podstawy Geometrii:
d=2R 5=2*R
5
R=
2
R=a
5
a=
2
3 maj 14:28
NN:
d=2a ⇒ a=2,5
3 maj 16:22