.
Ostii: Mam zadanie z ciągami i mam układ równań...po każdym układzie dawać strzałkę wynikową czy wtedy
i tylko wtedy?
24 mar 08:59
J:
⇔
24 mar 09:00
24 mar 09:03
5-latek: Jesli sie nie jest pewnym jak uzywac tych znakow to lepiej ich nie uzywac.
24 mar 09:06
J:
Nie popełniła

... tutaj jest wynikanie, bo nie są to układy równoważne ,
a tylko wynikanie pewnych zależności z własności ciągu.
Znak ⇔ ( równoważności) stosujemy przy rozwiązywaniu równań, nierówności ,
układów równań, ponieważ rozwiązujemy je metodą równań równoważnych
24 mar 09:08
Ostii: Bez urazy ale Pan napisał jedną z najgłupszych odpowiedzi jakiekolwiek czytałem.
Pytam po to żeby się nauczyć.
Nie jestem pewien gdzie znajduję się sprzęgło w samochodzie. To lepiej nie pytać instruktora
tylko go nie używać?
24 mar 09:10
Ostii: Dziękuję bardzo za odpowiedz.
Czyli stosujemy równoważność jeśli mamy np układ
a+b=10
b=10−a
Tak?
24 mar 09:12
J:
tak ... a + b = 10 ⇔ b = 10 − a ⇔ a = 10 − b
nie popełnisz błędu pisząc: a + b = 10 ⇒ b = 10 − a , ale zapis ⇔ jest poprawniejszy,
bo wynikanie jest obustronne
24 mar 09:16
J:
prosty przykład: jeśli x = − 3 ⇒ x2 = 9 , ale nie odwrotnie, bo jeśli x2 = 9 to z tego
nie wynika,że x = −3 ( bo może też równać się 3 )
24 mar 09:20
5-latek: Osti . Pewnie ze nie czuje zadnej urazy .
Jesli bedziesz pisal mature i uzyjesz ktoregos z funktora zdaniotworczego (czyli i, lub, jezeli
....., to ) w zlym znaczeniu to odejma CI punkty ktrorych moze CI braknac .
Jesli Cie to interesuje to masz to bardzo dobrze opisane w ksiazce Z.Moszner pt. O terorii
relacji
Sprzeglo w samaochodzie znajduje sie pomiedzy skrzynia biegow a silnikiem
Pedel sprzegla (lewa noga , pedal hamulca prawa noga )
24 mar 09:30
J:
Cześć
małolat 
... są samochody ( i to duzo ich jest ) bez pedału sprzęgła
24 mar 09:35
5-latek: Czesc
J 
Nie chcialem sie denerowac piszac to co Ty napisales bo moj szef taki ma
24 mar 09:38