stycznia
mms: Wyznacz równania.stycznych do okręgu x
2−4x+y
2−2y−4=0 rownoleglych do osi OY. Poratuje
ktoś

?
23 mar 22:45
===:

(x−2)
2+(y−1)
2=9
23 mar 22:49
Janek191:

( x − 2)
2 − 4 + ( y − 1)
2 − 1 − 4 = 0
( x − 2)
2 = ( y − 1)
2 = 9 = 3
2
S = ( 2 , 1) r = 3
=================
y = 1 + 3 = 4
i
y = 1 − 3 = − 2
Patrz na rysunek;
y = 4 i y = − 2
============
23 mar 22:51
mms: I koniec?
23 mar 22:51
mms: Dziękuję dobry człowieku
23 mar 22:52
Janek191:
Zrobiłem styczne do okręgu równoległe do osi OX
23 mar 22:52
===:
... a to są Panie Janie równoległe do 0y ?−
23 mar 22:53
mms: Czyli za szybko sie.pocieszylem .
23 mar 22:58
Janek191:
Patrz. na rys. z 22.49
i odczytaj równania prostych.
23 mar 23:04
===:
... z rysunku nie widać?
23 mar 23:05