matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania kwadratowe z wartością bezwzględną
omenn:
1.x
2
=|x+1|+|x−1| 2.x
2
−4x+|x
2
−5|−1=0 3.|x
2
−x−3|+x−2=0 Będe wdzięczny, jesli ktoś zrobi chociaż jeden przykład, bo wiem jak je zrobić, ale nie do końca wynki mi się zagzdzają.
29 lis 18:37