matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
magda:
Proszę o sprawdzenie
1
Sprawdź czy ciąg geometryczny o wyrazach a
1
=
, a
2
= 2 +
√
3
jest ciągiem
2−
√
3
stałym a
1
=a
2
1
1
2+
√
3
a
1
=
=
*
= 2+
√
3
2−
√
3
2−
√
3
2+
√
3
2+
√
3
= 2+
√
3
Podany ciąg jest ciągiem stałym . Czy jest okej ?
23 mar 22:22
magda:
?
23 mar 22:30
magda:
23 mar 23:08
5-latek:
Albo a
2
−a
1
=0
a
2
albo
= 1
a
1
Wybor nalezy do Ciebie
23 mar 23:14
magda:
okej dzięki
23 mar 23:20