matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka niewłaściwa- kryterium całkowe zbieżnośći szeregów...
tio:
jak zabrać się za taką całkę ? później muszę wyliczyć do zbieżności jej granicę w n−−>
∞
n=1...
∞
1
∫
dn
n
√
n+1
23 mar 22:12
tio:
czy mogę zrobić tak
√
n+1
= u n+1=u
2
n=u
2
−1
1
∫
=
u(u
2
−1)
1
Au+B
C
=
+
/ * u(u
2
−1)
u(u
2
−1)
(u
2
−1)
u
1= (A+C)u
2
+ Bu + C A+C=0 B=0 ⇒ A=−1 C=1
−u
1
∫
+
du=...= −1/2 ln(n) + ln (
√
n+1
) dobrze
(u
2
−1)
u
23 mar 22:31
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick