Miesięczny koszt ogrzewania domu wynosi 200zł - ciągi.
Somerset: Miesięczny koszt ogrzewania domu wynosi 200zł. Założenie dodatkowej izolacji cieplnej, która
kosztuje 4200zł, spowoduje zmniejszenie wydatków na ogrzewanie o 30%. Po jakim czasie
poniesione nakłady na ocieplenie domu zwrócą się?
23 mar 22:05
Eta:
x −−− liczba miesięcy
200x=4200+0,7*200x ⇒ 60x=4200 ⇒ x= 70 miesięcy = 5lat 10 miesięcy
Nakłady zwrócą się po..........
23 mar 22:11
Somerset: Znalazłem odpowiedź w innym poście

Przedtem nie mogłem znaleźć.
23 mar 22:11
Eta:
23 mar 22:12
Metis: Podziękuj!
23 mar 22:13
Somerset: Dziękuję ślicznie
23 mar 22:14
Eta:
Wymuszone ..........przez
Metis
23 mar 22:15
kyrtap: Nieprawda Eta , udowodnij to
23 mar 22:16
Eta:
"to"? .... czyli co?
23 mar 22:17
Metis: Patryk kodzisz coś? Potrzebuje pomocy z C++
23 mar 22:17
kyrtap: że dziękowanie było wymuszone przez Metisa rzecz jasna
23 mar 23:24