π | π | |||
sinx + sin | = sin(x+ | ) | ||
6 | 6 |
x | x | π | ||||
sinx=2sin | cos( | + | ) | |||
2 | 2 | 12 |
x | x | x | x | π | ||||||
2sin | cos | =2sin | cos( | + | ) | |||||
2 | 2 | 2 | 2 | 12 |
x | π | |||
w tej pierwszej linijce przy cosinusie nie powinno byc (...)cos( | + | )? | ||
2 | 6 |
π | π | π | π | |||||
bo | + | = | i jeszcze podzielic przez 2 to wedlug mnie jest | |||||
6 | 6 | 3 | 6 |
π | π | |||
sinx + sin | = sin(X+ | ) | ||
6 | 6 |
π | π | |||
sinx − sin(x+ | ) = − sin | |||
6 | 6 |
x−x−π6 | x+x+π6 | π | ||||
2sin | cos | = −sin | ||||
2 | 2 | 6 |
π | x | π | ||||
2sin(− | )cos(x+ | ) = −sin | ||||
12 | 12 | 6 |
π | x | π | ||||
2sin(− | )cos(x+ | ) = −sin2( | ) | |||
12 | 12 | 6 |
π | x | π | π | |||||
2sin(− | )cos(x+ | ) = −2sin( | )cos( | ) | ||||
12 | 12 | 12 | 12 |
x | x | |||
cos(x+ | ) = cox( | ) | ||
12 | 12 |
x | x | |||
cos(x+ | ) − cox( | ) = 0 | ||
12 | 12 |
x | x+π12+π12 | |||
−2sin( | )sin( | ) = 0 | ||
2 | 2 |
x | x | π | ||||
−2sin( | )sin( | + | ) = 0 | |||
2 | 2 | 12 |
π | x | π | ||||
sin( | )=0 lub sin( | + | )=0 | |||
2 | 2 | 12 |
π | ||
x=2kπ lub x=2kπ− | ||
6 |
π | ||
tam jest błąd, powinno być −sin2( | ) bo 2pi/12 to pi/6 ![]() | |
12 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |