matematykaszkolna.pl
Ekspresowy sprawdzian przed maturą − ku pokrzepieniu serc 5 daras: Ekspresowy sprawdzian przed maturą − ku pokrzepieniu serc zad.5 z innej beczki, bo każdy matematyk powinien wiedzieć coś o otaczającym go kolorowym świecie emotka Dyspersja jest przejawem: − korpuskularnej natury światła − falowej natury światła − wynika z faktu skończonej szybkości rozchodzenia się światła
23 mar 20:58
Aztekium BOT: Aha, rozumiem
23 mar 21:04
Jakub: Jest przejawem falowej natury światła, a wynika z różnych szybkości rozchodzenia się światła w ośrodkach
23 mar 21:21
daras: i co tu z tym zrobić wystarczyło wybrać drugą odpowiedź a nie dodawać nic od siebie szybkość w danym ośrodku jest ta sama ale współczynnik załamania zależy od długości Fali po krótkim namyśle zaliczam emotka
23 mar 21:29
kyrtap: Zadanie dla darasa Ciała które zależą od temperatury to: a) diamagnetyki b paramagnetyki c)ferromagnetyki
23 mar 21:31
Jakub: hah, akurat dziś na lekcji miałem ;3
23 mar 21:35
daras: popraw treść bo mało precyzyjna ..których właściwości zależą od temperatury
23 mar 21:43
daras: to zadanie zostało rozwiązane więc temat zamykam ale to dopiero 2 w miarę poprawnie rozwiązania więc do zaliczenia jeszcze brakuje co najmniej jednego..
23 mar 21:44
kyrtap: magnetycznych
23 mar 21:44
daras: ja tez zależę od temperatury mróz za oknem i musiałem odkręcić kaloryfery a co na to moje róże na balkonie ?
23 mar 22:06