matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie W(x-3)=x^2-10x+16
Maciejak:
Witam
Rozwiąż równanie W(x−3)=x
2
−10x+16 A W(x) = −x
3
+3x
2
+9x+5 Dziękuję z góry
23 mar 20:55
5-latek:
−(x−3)
3
+3(x−3)
2
+9(x−3)+5= x
2
−10x+16
23 mar 21:18