matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
dispi:
cos(4x)+cos(2x)=0
23 mar 19:44
M:
10 lip 06:02
Qi Pa :
4x+2x
4x−2x
2cos
*cos
=0
2
2
2cos(3x)*cos(x)=0 2cos(3x)=0 lub cosx=0
π
π
cos(3x)=cos
lub cosx=cos
2
2
π
π
3x=
+kπ k∊C lub x=
+kπ k∊C
2
2
π
kπ
π
x=
+
lub x=
+kπ
6
3
2
10 lip 08:54