matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
dispi:
cos(3x)*cos(x)=1−sin(3x)*sin(x)
23 mar 18:36
dispi:
cos(3x−x)=1
π
cos(2x)=cos(
)
4
π
2x=
4
π
x=
8
23 mar 18:37
dispi:
cos(3x−x)=1
π
cos(2x)=cos(
)
4
π
2x=
4
π
x=
8
23 mar 18:42
dispi:
tak to ma być
π
x=(
)+kπ
8
?
23 mar 18:43