matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
dispi:
2sin
2
(x)*cos(x)=sin(x) czy można to podzielić przez sin(x)
23 mar 18:12
Benny:
sin2x*sinx−sinx=0 sinx(sin2x−1)=0
23 mar 18:14
dispi:
sinx=0 u sin2x=1
π
x=kπ u sin2x=sin(
)
2
π
u x=
+kπ
2
?
23 mar 18:23
dispi:
sinx=0 u sin2x=1
π
x=kπ u sin2x=sin(
)
2
π
u x=
+kπ
2
?
23 mar 18:23
prosta:
π
2x=
+2kπ
2
π
x=
+kπ
4
23 mar 18:25