matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
beeee:
Jak przekształcić taki wzór ,żeby wyliczyć a : L=2a+2b
22 paź 21:09
BlackLady:
przenosimy to co mamy obliczyc na lewa strone 2a=L-2b obustronnie dzielimy przez 2 a=(L-2b)/2
22 paź 21:20
beeee:
Aha.Bardzo Ci dziękuje.
23 paź 06:14