geometruia
aksjomat213: szybkie wyznaczenie jednego wierzchołka:
Punkty A, B, C, D, E, F są kolejnymi wierzchołkami 6−kąta foremnego, przy czym A = (0,0),
D=(4,0) a punkt F leży w 1 ćwiartce.
Jak znaleźć wierzchołek B?
Wiem, że odległość między A i D = 4, ale z układu |AB|=4 nic nie wynika, bo nie znam ani x ani
y wierzchołka B.
23 mar 17:53
5-latek: A czy nie ucza robic rysunku do zadania w szkole ?
23 mar 17:56
aksjomat213: nie chcę odczytywać tego z wykresu...
23 mar 18:05
aksjomat213: eh może jestem jakoś wybitnie głupi, ale nie mogę tego zrobić...
23 mar 18:38
adam: narysuj, a później zobaczysz co z tego wyniknie
23 mar 18:39