matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trójkąt prostokątny
Tinlgia:
W trójkącie prostokątnym jedna z przyprostokątnych ma długość 4, a wysokość opuszczona na przeciwprostokątną ma długość 3. Oblicz pole trójkąta.
23 mar 17:32
prosta:
√
7
23 mar 17:40
prosta:
4
c
=
3
4
23 mar 17:42
prosta:
16
c=
3
16
3*
3
P=
=8
2
23 mar 17:43