matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz tgα wiedząc
Tinlgia:
sinα+3cosα+1
−1
Oblicz tgα wiedząc, że:
=
3sinα−7cosα−4
4
23 mar 17:28
prosta:
3sinα+12cosα+4=−3sinα+7cosα+4 6sinα=−5cosα
sinα
5
=−
cosα
6
5
tgα=−
6
23 mar 17:33