funkcja homograficzna w zadaniach
Dawid: | | 3−x | |
Funkcja homograficzna okreslona jest wzorem F(x)= |
| gdzie x≠ −2 |
| | x+2 | |
a)wyznacz zbior tych argumentow dla ktorych funkcja F przyjmuje wartosci nieujemne
| | IF(x)I | |
b)Naszkicuj wykres funkcji G(x)= |
| − Czy mogłby mi ktos łopatologicznie wyjaśnić |
| | F(x) | |
podpunkt b

, a jest latwy bo to zwykla nierownosc
23 mar 17:18
Dawid: pomógł by mi ktoś?
23 mar 18:05
Dawid: :(
23 mar 19:06
===:
jaka nierówność? −
23 mar 19:10
23 mar 19:14
Dawid: nierozumiem po co to − mamy z wartoscia bezwzgledna przecierz
23 mar 20:22
Dawid: nierozumiem po co to − mamy z wartoscia bezwzgledna przecierz
23 mar 20:22
Mila:

D=R\{−2}
To jaki masz wynik w (a) ?
b) g(x) =1 dla f(x) >0 i x∊D
g(x)=−1 dla f(x)<0 i x∊D
24 mar 17:37