log
potrzebująca: Bardzo proszę o rozwiazanie zadań
1.Oblicz
log34√27−log3(log33√p3{3}
2.Dana jest liczba a=(3−05+9−0,25)05:(1/6)−0,5 zakoduj3 pierwsze cyfry po przecinku
rozwiniecia dziesietnego liczby a
23 mar 16:11
potrzebująca: poprawka pierwszy nawias w 2 zadaniu ma byc do 0,5
A w piereszym jest pierwiastek trzeciego stopnia z pierwiastka trzeciego stopnia z3
23 mar 16:15
ja: podlaczam sie do zadania
23 mar 20:35
Janek191:
1.
= log
3 (3
3)
14 − log
3 ( log
3 3
19) =
| | 1 | |
= log3 343 − log3 ( |
| ) = |
| | 9 | |
| | 4 | | 1 | | 4 | | 1 | |
= |
| − log3 ( |
| )2) = |
| − 2*log3 |
| = |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
| | 4 | | 4 | | 6 | | 10 | |
= |
| − 2*(−1) = |
| + |
| = |
| |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
23 mar 20:47