logarytmy
arek199602: Czy logarytm log2432 mogę rozłożyć na:
log242+log244+log244=1+1+0,25
23 mar 15:44
J:
na podstawie jakiego twierdzena ?
23 mar 15:45
23 mar 15:47
5-latek: log
2432= log
432*log
432=
| | 1 | |
log432= log2225= |
| *5*log22= |
| | 2 | |
| | 1 | |
wzor logan bm= |
| *m*logab |
| | n | |
23 mar 15:49
arek199602: Chciałem z dodawania a potem że log244 to log44 i do kwadratu ale widzę że tak nie można
23 mar 15:52
arek199602: ok dzięki
23 mar 15:52
arek199602: a skąd wzór
23 mar 15:55