kat padania
555: Oblicz długosc cienia chlopca o wzroscie 1,8 m gdy kąt padania promieni slonecznych jest rowny
53 stopnie
23 mar 11:36
Janek191:
więc
23 mar 11:42
dwukropek:
| h | | h | |
| =tg53o ⇒c= |
| =....... tg53o = odczytaj z tablic |
| c | | tg53o | |
23 mar 11:43
Janek191:
Jaki piękny rysunek
23 mar 11:44
dwukropek:
23 mar 11:45
555: przepiękny ... taki wiosenny
23 mar 11:55
555: c=1,8 :1,327
c=1,357 tak ?
23 mar 12:00
555: dobrze
23 mar 12:12
Janek191:
1,356 m
========
23 mar 12:28
5-latek: Witam wiosennie
dwukropka
23 mar 13:27