matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak?
xyz:
Uprosc wyrazenie
5
√
5
3
√
25
23 mar 11:28
J:
= (5*5
2/3
)
1/5
= ... ?
23 mar 11:35
xyz:
Dzieki.
23 mar 11:42
xyz:
25 do potegi 2/15 czy 5 do potegi 2/15
23 mar 11:51
J:
skąd ? ... = (5
5/3
)
1/5
= 5
1/3
=
3
√
5
23 mar 11:55