matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole powierzchni graniastoslupow prawidlowych ciag dalszy
Durciak :
oblicz pole powierzchni graniastosłupów prawidłowych c) tam jest 60 stopni a na dole gdzie kropka 4
23 mar 10:44
dero2005:
a = 4 h = a
√
3
*tg60 = P
c
= 3a
2
√
3
+ 6ah =
23 mar 11:24
Durciak :
Dzięki !
23 mar 11:40