??
aaaa182: Bok rombu ma długośó 5, a wysokość rombu wynosi 4. ObIicz długości przekątnych tego rombu
22 mar 23:43
Janek191:

P = 5*4 = 20
oraz
P = 0,5 * e*f = 20
i
(0,5 e)
2 + (0,5 f)
2 = 5
2
0,25 e
2 + 0,25 f
2 = 25 / * 4
e
2 + f
2 = 100
| | 1 600 | |
e2 + |
| = 100 / * e2 |
| | e2 | |
e
4 − 100 e
2 + 1 600 = 0
Δ = 10 000 − 4*1*1600 = 10 000 − 6 400 = 3 600
√Δ = 60
więc
e =
√20 = 2
√5
Odp. e = 2
√5, f = 4
√5
===================
22 mar 23:58
Eta:
z tw. kosinusów
e
2= 50−2*5*5*cosα ⇒ e
2=20 ⇒ e=2
√5
e
2+f
2=4a
2 ⇒ f
2= 100−20 ⇒ f=.......
23 mar 00:01
Eta:
23 mar 00:01
Eta:
Tu......... to się
Janek dopiero namęczył
23 mar 00:28
Janek191:
Wcale nie
23 mar 00:29
Eta:
23 mar 00:30
aaaa182: dzieki
23 mar 09:19