22 mar 23:06
Lukas: lista 1
22 mar 23:26
Qulka: ech..teraz już na szybko?
22 mar 23:34
Qulka: wszystkie czy jakaś kolejność?
22 mar 23:48
Lukas: 5 tylko mi jest potrzebnych ? bedziesz jutro po południu ?
22 mar 23:57
Qulka: będę jutro rano i potem po 22
23 mar 00:01
Qulka: zadanie 6
| | 2S | | 2S | |
vśr= |
| = |
| = 30 |
| | S60+S20 | | 4S60 | |
23 mar 00:08
Eta:
| | 2V1*V2 | |
Vśr= |
| = .....=30 |
| | v1+v2 | |
23 mar 00:11
Qulka: Zadanie 8
Z=v
0t
h=gt
2/2
Z=h
v
0t=gt
2/2
2v
0=gt
v
k=
√v02+(gt)2 =
√100+400=10
√5≈22,3m/s
23 mar 00:17
Qulka: to zadanie z górą i armatą gdzieś jest na forum
23 mar 00:23
Qulka: Zadanie 3
S=gt2/2 więc t= √2S/g
tn=√2Sn/g − √2Sn−1/g
23 mar 00:31
Qulka:

Zadanie 5
trzeba skierować pod kątem α=53,130 ° do brzegu rzeki
| | 20m | |
rzeką o szerokości 20m przepłynie w czasie t= |
| = 5s |
| | 4m/s | |
23 mar 00:37