Do wykresu ciagu
Gaba123: Mam taki prblemik z dwoma zadankami :
1. Do wykresu ciagu bn o wzorze ogolnym bn=n2−2n+1 gdzie n wiesze badz rowne 1 nalezy punkt
a. (−2,9) b.(2,9) c.(3,2) d.(3,4)
2. Wskaz ciag do wykresu ktorego nalezy punkt A(6,−7)
A.an= (−1)n * (n+1)
B. an= (−1)n+1 * (n+1)
C.an= (−1)n * (n+1)
D.an=(−1)n+1 * (n+1) prosze o pomoc pilne
22 mar 20:56
Gaba123: Tam ma byc do potegi n+1
22 mar 20:56
Gaba123: przepraszam bledy

punkt A. an= (−1)do potegi n *n
Oraz punkt B. an= (−1)do potegi n+1 * n
22 mar 20:59
Janek191:
z.2
D.
a6 = ( −1)6 + 1 * ( 6 + 1) = − 1*7 = − 7
22 mar 21:05
Mila:
1)
b2=22−2*2+1=1 punkt (2,9) nie należy do wykresu bn
b3=32−2*3+1=9−6+1=4
odp.
D
2) rozwiązujesz podobnie
A) a6=(−1)6*(6+1)=7 punkt (6,−7) nie należy do wykresu
B) i D są takie same?
22 mar 21:06
Janek191:
z.1
D.
b3 = 32 − 2*3 +1 = 9 − 6 + 1 = 4
22 mar 21:07
Gaba123: Dzieki
22 mar 21:16