matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zapisz w postaci potegi o podstawie 2
Paula:
Zapisz
√
2
4
√
4
w postaci potegi o podstawie 2.
22 mar 19:46
Janek191:
√
2
4
√
4
=
√
2* (2
2
1
4
} =
√
2*2
0,5
=
√
2
1,5
= (2
1,5
)
0,5
= 2
0,75
22 mar 20:22